Benodigdheden

 

Hieronder vindt u informatie betreffende de meest voorkomende benodigdheden voor een visumaanvraag.

Na keuze van het juiste visum bij stap 2 van het visumkeuzetraject worden de benodigdheden voor de visumaanvraag getoond.

Paspoort

Voor elke visumaanvraag is het originele paspoort benodigd. De periode dat het paspoort nog geldig dient te zijn, wordt getoond na keuze van het gewenste visum bij stap 2 van het visumkeuzetraject.

 

Pasfoto’s

Voor elke visumaanvraag zijn kleurenpasfoto’s benodigd. Het aantal, formaat en eventuele restricties worden getoond na keuze van het gewenste visum bij stap 2 van het visumkeuzetraject.

Visumaanvraagformulier

Voor elke visumaanvraag zijn ingevulde en ondertekende visumaanvraagformulieren benodigd. Eventuele restricties worden getoond na keuze van het gewenste visum bij stap 2 van het visumkeuzetraject. De visumaanvraagformulieren kunnen worden geprint bij stap 3 van het visumkeuzetraject.

 

Garantiebrief

Voor de meeste zakelijke visumaanvragen is een ondertekende garantiebrief op briefpapier benodigd. Hierin verklaart een Nederlands bedrijf financieel en moreel verantwoordelijk te zijn voor de reiziger in het land van bestemming (voorbeeld garantiebrief). Of een garantiebrief benodigd is en eventuele restricties  worden getoond na keuze van het gewenste visum bij stap 2 van het visumkeuzetraject.

Uitnodiging

Voor de meeste zakelijke visumaanvragen is een ondertekende uitnodigingsbrief op briefpapier van een bedrijf in het land van bestemming benodigd. Of een uitnodigingsbrief benodigd is en eventuele restricties  worden getoond na keuze van het gewenste visum bij stap 2 van het visumkeuzetraject.

 

Boekingsbevestiging

Voor de meeste visumaanvragen is een boekingsbevestiging met retourvluchten naar het land van bestemming benodigd. Of een boekingsbevestiging benodigd is en eventuele restricties  worden getoond na keuze van het gewenste visum bij stap 2 van het visumkeuzetraject.