Uitleg visum(aanvraag)

 

Voor diverse bestemmingen is een visum vereist om in te kunnen reizen. Op deze sticker of stempel in het paspoort staat vermeld hoe vaak, gedurende welke periode en hoe lang u in het land van bestemming kunt verblijven.

Bij stap 2 van het visumkeuzetraject wordt getoond of een visum vereist is en eventueel bij aankomst verkregen kan worden.

Hieronder vindt u informatie betreffende de onderdelen van een visum(aanvraag).

Visumtype

Het doel van uw reis bepaalt het benodigde visumtype. De verschillende mogelijkheden per bestemming worden getoond bij stap 1 van het visumkeuzetraject.

 

Aantal inreizen

Het aantal inreizen bepaalt hoe vaak het visum te gebruiken is. De verschillende mogelijkheden worden getoond bij stap 2 van het visumkeuzetraject.

Geldigheidsduur

De geldigheidsduur van een visum bepaalt de periode waarin het visum kan worden gebruikt. De verschillende mogelijkheden worden getoond bij stap 2 van het visumkeuzetraject.

 

Verblijfsduur

De verblijfsduur van een visum bepaalt hoeveel dagen na inreis het land weer verlaten dient te worden. De verschillende mogelijkheden worden getoond bij stap 2 van het visumkeuzetraject.

Aanvraagduur

De aanvraagduur bepaalt wanneer het visum na indienen gereed is. De aanvraagduur wordt gegeven in het aantal werkdagen van het consulaat. Vaste sluitingsdagen en of sluiting door feestdagen tellen niet mee voor de aanvraagduur. De aanvraagduur verschilt per bestemming, reisdoel en procedure. De verschillende mogelijkheden worden getoond bij stap 2 van het visumkeuzetraject.